Prestige Prosecco fra Veneto

Oprettet d.

Prestige Prosecco fra Veneto

Det siges, at Prosecco har overhalet salget af Champagne på verdensplan og at de skønne italienske bobler nu er en af verdens mest populære mousserende vine. Forbrugerne elsker de friske, sprudlende vine med det spændende terroir bag - og ofte til det halve af prisen på en flaske Champagne.

Det kan vingården Mongarda skrive under på.
 

På få år er produktionen af deres 3 forskellige Prosecco vine eksploderet og deres vinmarker med de eftertragtede koordinater leverer kvalitetsdruer til en støt stigende eksport. Vi er derfor stolte af nu også at kunne præsentere Mongardas Prosecco til det danske og svenske marked, hvor vi har fået retten til at forhandle dem.


Vingården drives af familien Mongarda, med sønnen Martino i spidsen.

 

Mongarda blev grundlagt i 1978, hvor Martino's far, Bruno Tormena, valgte at blive fuldtids-vinbonde og bruge sin passion for vin til at få noget brugbart ud af ejendommes gamle vinstokke.

Vinstokkene vokser på ekstremt stejle skråninger i de sydligste Alper nær byen Valdobbiadene i hjertet af Prosecco Superiore-zonen. 

 

Hoveddruen er Glera, men familien dyrker også andre lokale druer som Verdiso, Bianchetta og Boschera, som høstes og gærer sammen med Glera druerne. 

Vingården strækker sig over 3 hektar skov og 10 hektar vinmarker, og på grund af de ekstremt stejle skråninger og en fattig, stenet undergrund, er det nødvendigt at lave al markarbejdet manuelt, og vinstokkene har hårde vækstbetingelser, hvilket til gengæld giver meget intense druer med stor frugt og kraft. 

Udover to forskellige Prosecco-vine, Brut og Zero Dosage, laver huset også en spændende Frizzante.

 

VIDSTE DU DET OM PROSECCO?

  • Prosecco er både navnet på en drue og en region i Veneto i det nordøstlige Italien
  • Prosecco findes både som stille vin, Frizzante (boblende) og som Spumante (mousserende)  
  • Prosecco fremstilles på druen Glera (tidligere kaldet Prosecco), men kan også indeholde op til 15% Pinot Noir, Chardonnay, Verdiso, Pinot Bianco, Pinot Grigio og/eller Bianchetta
  • Prosecco er hovedingrediensen i Bellini cocktails, udover Crème de Pèche (ferskenlikør)

 

 

2018 Glera Colli Trevigiani Frizzante kr. 114,00 - køb her
2018 Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut, kr. 129,00 - køb her
2018 Valdobbiadene Prosecco Superiore Dosage Zero kr. 233,00 - køb her