Nyt Rhône-domaine: Vin fra det hellige land

Oprettet d.

Nyt Rhône-domaine: Vin fra det hellige land

Der er kamp om de gode domainer i Châteauneuf du Pape og efter lang tids forhandlinger er vi derfor stolte af at kunne præsentere det nye upcoming Domaine des Pères de l'Eglise på det danske og det svenske marked.

Domaine des Pères de l'Eglise er et familieejet domaine, der blev grundlagt i 1805, hvor det dengang hed "Saintes Terres" eller "Holy Lands" og senere Domaine des Saint Pères. 

På grund af en navnestrid måtte vingården dog ændre navn til Domaine des Pères de l'Eglise som egentlig betyder "Fathers of the Church", et navn, der passede vingårdens tidligere ejere godt, da de var meget katolske og havde læst filosofi og katolsk historie. Samtidig ligger gården i Châteauneuf du Pape, som er kendt for "de pavelige vine".

I dag drives domainet af 5. generation på vingården, Serge Gradassi, med niecen Laetitia som frontkvinde. 
Laetitia har en uddannelse indenfor international vinhandel og har arbejdet indenfor vinfremstilling i Australien og New Zealand, inden hun i 2015 vendte tilbage til Frankrig og overtog vingården i Rhône efter hendes fars alt for tidlige død. 

Idag står Laetitia for vinfremstillingen på de ialt 25 hektar, hvoraf de 17 ha ligger i Châteauneuf du Pape og resten i appellationerne Côtes du Rhône og Lirac.

Blandt vingårdens mange spændende parceller ejer Laetitia og Gradassi familien også nogle unikke marker, som går tilbage til 1885 og som de kalder "Coste Froide", den kolde kyst. Her er temperaturen altid meget lavere end i resten af området. 

 

Så i en tid med klimapåvirkninger og meget varme somre, kan der på denne mark laves vine, som ikke bliver påvirket af for meget varme, ligesom druerne er meget stabile fra år til år ift. alkohol/intensitet og kvalitet. Druerne bruges derfor bl.a. til deres flagskib "Châteaneuf-du-Pape Cuvée Heritage". Og som Domaine des Pères de l'Eglises øvrige vine, er det en saftig og kraftig vin, kendt for sit elegante udtryk, med stor frugtintensitet, og flot syre. Men bedøm selv!

2018 Côtes du Rhône Blanc 'bio' kr. 99,00 - køb her 
2018 Châteauneuf-du-Pape Blanc 'bio' kr. 255,00 - køb
her

2017 Côtes du Rhône Rouge 'bio' kr. 90,00 - køb her
2017 Lirac Rouge 'bio'  kr. 140,00 - køb her
2017 Châteauneuf-du-Pape Rouge 'bio' kr. 248,00 - køb her
2015 Châteauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Heritage 'bio' kr. 429,00 - køb her


Findes også i magnum og halvflasker, se alle vinene her