Barbera- en af Italiens mest dyrkede druer

Oprettet d.

Barbera- en af Italiens mest dyrkede druer

Barbera er den af Italiens mest dyrkede druer og findes især i Piemonte i Norditalien, hvor vinene går under navnet Barbera d'Alba, Barbera d'Aosta eller Barbera d'Asti.

Fordi Barbera dyrkes så mange forskellige steder Italien, kan der være stor forskel på kvalitet og stil fra egn til egn. Men generelt giver druen meget mørke vine, med stor frugt/body med et lavt indhold af garvesyre, men med masser af ribs, røg, blommer og kirsebær i smagen. De skal ofte drikkes unge og er gennem tiden tit blevet kaldt folkets vin, fordi det er en udbredt vin, der er forholdsvis let at gå til og som passer til det meste mad.

Hos KB Vin A/S har vi Barbera d'Alba fra hele tre forskellige producenter: Cerrino, Bordone og Parusso. Fælles for dem alle er, at det er meget frugtige mørke vine med fin syrebalance og fremragende madvine. I Cerrino's udgave er vinen fløjlsblød og umiddelbar drikkevenlig, mens den i Bordones version er lidt mere powerfuld og mørk med lidt mere krop og syre, samt indslag af sort frugt, blommer, solbær og anis. Parusso's Barbera d'Alba derimod er en form for underudgave af Barolo, kraftig og med indslag af vanille, violer, lavendler, tørrede blade og masser af middelhavskrydderier. Men bedøm selv!

2016 Barbera d'Alba, Cerrino kr. 78,00 - køb her
2017 Barbera d'Alba, Bordone kr. 90,00 - køb
her
2017 Barbera d'Alba, Ornati, Parusso kr. 149,00 - køb
her