Chianti comeback

Oprettet d.

Chianti comeback

Klassisk italiensk Chianti har igennem tiden haft både op og nedture. Den har været utroligt populær, men også været lidt slidt i perioder, hvor forbrugerne blev trætte af bastflasker og Toscana, for at gå på opdagelse i nye, alternative vinregioner. Men Chianti har fået en revivel de seneste år. Ikke mindst takket være nytænkning, kvalitetsløft og nyt design - og en smag og pris der kan være svær at slå.

En af de producenter, der har oplevet et kæmpe comeback for Chianti-vine er Montellori, som i disse år oplever stor efterspørgsel på deres Chianti-vine.

Fattoria Montellori's vingård ligger i den vestlige del af Firenze-regionen og familien har spillet en aktiv rolle inden for Chianti-vinfremstillingen i over 120 år. Under mottoet "Quality for passion" fremstiller huset deres eftertragtede Chianti vine af håndplukkede kvalitetsdruer.

Montellori ejer som noget helt unikt fem vidt forskellige mark-områder i Toscana, hvilket giver nogle anderledes og ekstremt spændende Chianti vine, der hver især afspejler nogle af de fem meget forskellige terroir-typer på egnen og giver vindrikkeren en nuanceret og ekstra ekspressiv vinoplevelse.

 

VIdste du det om Chianti?

  • Chianti har været produceret i Toscana i mellem Italien siden 1700-tallet
  • Regionen er delt op i 7 underområder, hvoraf Chianti Classico er den største
  • Chianti fremstilles på Sangiovese
  • En Chianti må hedde Superiore, såfremt den er fremstillet efter særligt strenge regler med bl.a. stærkt reduceret høstudbytte og højere alkoholprocent
  • Har Chiantien samtidig lagret over 38 måneder kan producenten tilføje "Riserva"

 

Selvom Chianti er en af de mest udbredte rødvine, laves der dog også hvidvine i området.
Og én af dem, der har en forkærlighed for fremstilling af toscansk hvidvin er netop Montellori, der har udvidet Chianti-porteføljen med to eftertragtede duft-intense og frugtige hvidvine: Mandorlo og Trebbiano. 

Mandorlo fremstilles på en blanding af Chardonnay, Sauvignon og Viognier, mens enkeltdruevinen Trebbiano fremstilles af druen af samme navn. Hvidvinene trives i det toscanske klima og giver nogle blomstrende hvidvine, som har lagret på ståltanke, for at få så ren og autentisk en hvidvin som muligt. Vinene er perfekte til det meste og vi er glade for netop at have hjemtaget nye forsyninger til fornuftig pris fra det interessante Montellori-hus.2015 Chianti 'bio' kr. 95,00 - køb her
2015 Chianti Superiore, La Caselle 'bio' kr. 105,00 - køb
her

2017 Trebbiano, Toscana Bianco 'bio' kr. 95,00 - køb her
2017 Mandorlo 'bio', Toscana Bianco kr. 98,00 - køb
her


Se alle Montelloris vine
her