Favoritvine fra Italien

Oprettet d.

Favoritvine fra Italien
Favoritvine fra Italien

Med køligere vejr i sigte og efterårsmage på menuen, er det tid til de mere kraftige og aromatiske powervine - og hvad er mere nærliggende end at vende blikket mod et af vinforbrugernes absolutte yndlingslande: Italien?

Italien kæmper hvert år med bl.a. Frankrig, Chile, USA og Spanien om at være nr. 1 på listen over verdens mest eksporterende og producerende vinlande, og i flere år har de indtaget førstepladsen ifølge vinstatistikkerne.

Og forbrugerne kan tilsyneladende ikke få nok af Italienske vine! F.eks. drikker hver dansker i gennemsnit ca. 55 flasker vin om året, hvoraf Italiensk vin udgør en meget stor del, godt efterfulgt af bl.a. Sydafrika, Frankrig, Spanien og Chile. 

Danmark er desuden det land i verden, der har flest vinimportører pr. indbygger, så danskerne er sikret et unikt, bredt udvalg af vine. Og selv om danske vindrikkere er åbne over for nye, spændende vinregioner fra alverdens lande, er det alligevel de klassiske, italienske vine, der oftest kommer på bordet: Barolo, Amarone, Valpolicella, Brunello, Chianti og Barbaresco, for blot at nævne nogle af forbrugerens favoritter.

I dette nyhedsbrev fokuserer vi derfor på nogle af de skønne italienske vine, og vi har sammensat en helt unik smagekasse, SMAG PÅ ITALIEN, med favoritter & nyheder til at gå efteråret i møde med.