Italiensk orangevin fra Puglia

Oprettet d.

Italiensk orangevin fra Puglia

Ifølge den populære vinportal Wine-searcher, hører orange vinen Verdeca Sette Lune fra l'Archetipo til blandt de dyreste vine i Puglia i det sydlige Italien. Men det er også en vin, der hæver sig langt op over gennemsnittet og skinner igennem med sin personlighed og autenticitet.

Producenten har kaldt sig selv l'Archetipo, arketype, for det er en producent, der tror på, at man får de bedste og mest ægte vine ved at dyrke gamle antikke, arketypiske druer fra området i Puglia og forbedre vinene til perfektion. Målet er et synergistisk landbrug, hvor alt er i balance, og resultatet er naturlige vine med masser af sjæl, kvalitet og karisma. Alt vingårdsarbejdet foregår efter princippet "Den bevidste vinproducent", der er en filosofi, som går ud på, at man kun skal beskæftige sig med ting, hvor man er fuldt bevidst om, hvordan tingene hænger sammen.


Domainets orangevin er en af producentens mest populære vine, eftertragtet over det meste af verden. Den er lavet af 100% Verdeca, som er en forholdsvis sjælden hvidvinsdrue, der kun har været dyrket få steder i Italien, og som sådan er en "arketypisk drue".  

Druerne kan føres mange, mange år tilbage i tiden og l'Archetipo har da også nogle meget gamle stokke på deres vingård i Castellanata. Druerne til denne Sette Lune kommer dog kun fra 22 år gamle vinstokke for at få så frisk og ungdommelig en vin som muligt. Den orange farve fremkommer efter lagring af druemosten på skaller og kerner, som hos l'Archetipo foregår i minimum 2 år, hvor de omryster mosten hver 15. dag.

Vinen har lagret på ståltanke, så den bliver så naturlig som mulig, uden forstyrrende elementer som f.eks. påvirkning af egefad. Efter lagringen hældes vinen uden filtrering på flaske  for at beholde vinens originalitet. Prøv den til f.eks. pasta, kød, fisk og salater.


2017 Verdeca Sette Lune Orange, l'Archetipo kr. 144,00 - køb her
Se alle vinene fra l'Archetipo her