3 appellationer og 1 drue - Bourgogne dynastiet Corsin

Oprettet d.

3 appellationer og 1 drue - Bourgogne dynastiet Corsin

Når man besøger Domaine Corsin i Davayé i Bourgogne bliver dørene slået op til en verden af passion for hvide Bourgognevine og man gribes af undren over, hvordan familien kan lave så utroligt mange forskellige hvide Bourgognevine - på kun én og samme drue: Chardonnay.

Sortimentet spænder over 3 forskellige appellationer, fra topklasse Macôn Village over Saint Véran i meget personlige udgaver til de ikoniske Pouilly Fuissé vine, med masser af mineralitet og hvide liljer i udtrykket.

Corsin's vingård stammer tilbage fra 1864 og har været i familiens eje lige siden. Det begyndte med kun 2 hektar og i dag, 5 generationer senere, ejer domainet ialt 13,6 hektar førsteklasses marker fordelt over parceller i Davayé, Pouilly Fuissé og Solutre. Markerne er beliggende ca. 200 meter over havet og har et fantastisk spændende terroir.

Corsin's vine efterspørges af private og restauranter over det meste af verden. Dels pga. det fine gammeldags håndværk og den unikke sprøde, stilrene stil. Dels fordi vinene år efter år trods øvrige prisstigninger i Bourgogne så vidt muligt holder et stabilt fornuftigt prisniveau. Samtidig har domainet lavet en original Saint Véran, som de kalder Tirage Précoce/"Early ranking", og som er et unikt produkt for domainet og en Chardonnay vin med en utrolig sprødhed og ungdommelighed.

2016 Saint Véran, Tirage Précoce kr. 129,00 - køb her
Se alle Corsin's vine 
her