Kongen af Bourgogne

Oprettet d.

Kongen af Bourgogne

Bourgogne-legenden Aubert de Villaine hører til en af Bourgognes største kapaciteter og betragtes af mange som den virkelige konge i Bourgogne.

Dels er han direktør, og medejer af, domainet de la Romanée-Conti, som står bag nogle af verdens fineste, dyreste og mest eftertragtede vine. Dels står Aubert de Villaine bag sit eget vinhus Domaine de Villaine, som er kendt for en perlerække af hvide og røde Bourgogne-vine med samme fine klasse og elegance, som hos Domaine de la Romanée-Conti - men til helt andre, lavere, priser.

Villaine's vingård ligger i Bouzeron i Côte Chalonnaise mellem Chassagne-Montrachet, Rully, Santenay og Mercurey og ifølge vinportalen Wine-Searcher har de Villaines vine vundet flere priser end nogen anden i området.

 

Skønt Bouzeron i starten ikke var særligt kendt blandt Bourgognes ellers så kendte vine, er det lykkedes Aubert at få rettet verdens fokus på de ædle og elegante vine fra denne del af Bourgogne og det meget specielle terroir, som munkene opdagede allerede i det 12. århundrede.

Faktisk var det Aubert de Villaine, som selv er født og opvokset med begge ben solidt plantet i den franske vinmarksmuld, der fik gennemført, at Bouzeron fik sin egen appellation. For alle var enige om, at selv om de lokale, traditionelle Bourgognedruer Aligoté kan vokse mange steder i Bourgogne, så trives de exceptionelt godt i Bouzeron, hvor man derfor laver de bedste Aligotévine. Nogle år efter fik Aubert de Villaine også gennemført en tilsvarende egen appellation for Chalonnaise.

Idag er det nevøen Pierre de Benoist, som har overtaget en stor del af vingårdsarbejdet og fører de stolte traditioner videre. Ved siden af Aligoté dyrker de dog også Chardonnay, som indgår i de stilsikre Rully vine, ligesom de Villaine også laver nogle fremragende rødvine på Pinot Noir, som både kan drikkes helt unge, men som også kan gemmes i en årrække, takket være Auberts helt specielle måder at lave vin på.


2016 Bouzeron Aligoté 'bio' kr. 195,00 - køb her
2017 Bouzeron Aligoté 'bio' kr. 195,00 - køb her

2015 Bourgogne Côte Chalonnaise, Les Clous Aimé 'bio'  kr. 180,00 - køb her
2016 Bourgogne Côte Chalonnaise, Les Clous Aimé 'bio'  kr. 189,00 - køb her

2017 Bourgogne Rouge, La Fortune 'bio' kr. 209,00 - køb her
2017 Bourgogne Rouge, La Digoine Monopole 'bio' - kr. 243,00 - køb her
2017 Mercurey Les Montots 'bio' kr. 260,00 - køb her

Se alle Domaine de Villaine's vine her