Sommerens skønneste rosévine

Oprettet d.

Sommerens skønneste rosévine

Sommeren er over os og vi har fundet tre af vores egne favoritter frem, som vi kan anbefale til sommerferien, terrassen eller en god grill-aften.

Sancerre Rosé:
Vinene fra Sancerre er nogle af de mest efterspurgte vine, som er et must på mange vinkort på restauranter verden over, fordi gæster elsker de kendte klassiske vine som Chablis, Sancerre og Bourgogne.

Så på mange måder er en Sancerre rosé en sikker vinder, som du aldrig går fejl af at servere til dig selv eller dine gæster. Denne Sancerre, Le Grand Fricambault Silex, kommer ovenikøbet fra det dygtige domaine André Neveu, som er kendte for deres håndlavede kvalitetsvine. Roseén er lavet på 100% Pinot Noir og vinen har takket være den meget flinteagtige jordbund i Loire en spændende ekstra dimension af silex-flintesten i smagen, der ellers også byder på masser af frugt, bl.a. jordbær og hindbær.

Parüss Rosato:
Foretrækker man at blive overrasket og prøve nye roséområder er Armando Parusso's "Parüss Rosato" en rosévin, der vækker opsigt. Ikke mindst på grund af den utroligt fortættede orange-rosé agtige kraftige farve. Men også fordi den er lavet på 100% Nebbiolo efter en gammel "opskrift" fra Piemonte i Norditalien. Det er en perfekt madvin - men kan også kan nydes kølig som et glas på terrassen. 

Syrah Rosé:
Provence i det sydlige Frankrig siges at være højborgen for rosé-vinene, men næst efter Provence er Languedoc også leveringsdygtige i drikkevenlige, frugtrige rosévine, som de fleste kan lide, også økonomisk. Mas de la Source-domainet i Vias i Languedoc er en af de producenter, der har formået at lave en rosévin, de fleste elsker både på grund af den dejlige sommer-frugtagtige rosésmag - og på grund af prisen. Mas de la Source mener nemlig, at god vin skal være økonomisk overkommelig for alle. De går derfor op i at producere prisvenlige og drikkevenlige vine, man kan vende tilbage til igen og igen, fordi de giver vindrikkeren en god oplevelse med meget god vin til pengene, uanset om det er til hverdag eller fest.

Prøv vores rosé smagekasse her, fyldt med sommerens skønneste rosévine, fra det klassiske Frankrig til det moderne New Zealand.

Se alle vores rosé-vine her