Rosé vinenes forunderlige verden....

Oprettet d.

Rosé vinenes forunderlige verden....

Rosé vin kan stort set fremstilles på en hvilken som helst rødvinsdrue, fra Pinot Noir til Cabernet Sauvignon og er modsat hvidvine og rødvine indenfor appellationerne ikke bundet af lige så mange regler omkring fremstillingen.

De fleste rosévine kendetegnes ved deres blomsteragtige og frugtige smag af bl.a. citrus, jordbær og hindbær og er bl.a. blevet så populære, fordi de ikke bare er fantastiske sommervine til terrasse og grill og cafeerne, men også fremragende madvine, da de går godt til stort set det meste mad, fra buffet til grillmad.

Rosévine får deres farve fra de røde vindrueskaller, og det er producenten som bestemmer, hvornår han synes, den klare druesaft har fået den mest perfekte roséfarve. Ifølge det franske institut for Rosévine i Rosévinenes højborg, Provence, er der over 700 forskellige rosénuancer i hele verden.

Prøv vores rosésmagekasse med 6 skønne flasker rosévine, lige nu med special sommer-her-og-nu-rabat!

 

Og smag dig gennem skønne rosé vine fra klassiske Sancerre i Frankrig, over det moderne Spanien til det up-coming område Nelson i New Zealand.

Og nyheden Ventoux Rosé fra Mas Oncle Ernest er selvfølgelig også med!

Vinene passer perfekt til sommeren, hvad enten det er salater, grill, bøf eller bare et glas uden mad på terrassen/ i sommerhuset.

 

Prøv vores rosé smagekasse her
Se hele vores udvalg af rosé-vine her