Tour de France vin: Le Petit Braquet

Oprettet d.

Tour de France vin: Le Petit Braquet

Følger man med i Tour de France, er man ikke i tvivl om, at "Det skaldede bjerg" eller Mont Ventoux, som det også kaldes, er noget af en udfordring at bestige for selv de mest hardcore cykelryttere, som enten mødes af strid blæst, ekstrem varme eller masser af kulde på vej mod toppen af det lunefulde bjerg.

Men samme bjerg giver også ekstremt gode dyrkningsmuligheder for de vinstokke, der vokser på skråningerne. Det skyldes bl.a. at bjerget sørger for kølige nattetemperaturer om sommeren - så druemodningen kan nå at følge med - lokale regnbyger sørger for vand og Mistralvinden får tørret det hele hurtigt, så der helt naturligt opnås den perfekte fugtighed, som ellers kan være et problem andre steder i Frankrig.

Resultatet er nogle meget naturlige og intense vine med stor terroirtypicitet og med masser af saft, frugt og aroma. Og vores nye producent Mas Oncle Ernests vine er ingen undtagelse: De hylder livet, gastronomien og drikkeglæden med deres umiddelbare drikkevenlighed krydret med sydfransk middelhavscharme, frugt-righoldighed og personlighed.

Som et kadeau til egnen, historien og den franske folkesjæl, har Onkel Ernsts nevø lavet en helt speciel Tour de France rødvin, som han kalder " Le Petit Braquet". Det er en skør, sjov vin og en hyldest til sport og livsglæde, lavet på typiske sydfranske druer som Grenache og Syrah fra 10-40 år gamle vinstokke. Nyd den til en etape i TV eller charcuterie, grill-mad, salater og oste.


2018 Ventoux Rouge, Le Petit Braquet 'bio', Mas Oncle Ernest kr. 84,00 - køb her