Anything but Chardonnay - Bedste Riesling fra Alsace

Oprettet d.

Anything but Chardonnay - Bedste Riesling fra Alsace
Anything but Chardonnay - Bedste Riesling fra Alsace

Kan man ikke lide Chardonnay, er der godt nyt indenfor andre hvidvinsnyheder!

For første gang nogensinde er nogle af Alsace's bedste Riesling vine nemlig blevet kåret i konkurrencen "Bedste Riesling Alsace Selection 2019", hvor bl.a. den interessante vingård Domaine Kirrenbourg fra Ammerschwihr har fået placeret ikke mindre end to af deres fremragende Riesling vine blandt vinderne. Den ene i kategorien bedste Alsace mellem 100-200 kr. og den anden i kategorien bedste Alsace over 200 kr.

"Bedste Riesling Alsace Selection" er et nyt initiativ på verdensplan, som sætter ekstra fokus på det store udbud af spændende, tørre Riesling vine fra Alsace via en række blindsmagnings-konkurrencer rundt om i verden. i Danmark deltog 108 vine, hvoraf 50 vine gik videre til finalen og 30 vine blev udvalgt som vindere, kåret af nogle af Danmarks bedste sommelierer.

Riesling er en af verdens mest dyrkede druer efter Chardonnay og Sauvignon Blanc og nogle af de mest berømte Riesling vine kommer bl.a. fra Alsace i det nordlige Frankrig på grænsen til Tyskland. Riesling vinene fra Alsace lagrer sjældent på fade og er kendt for at være nogle af de vine, der bedst reflekterer et meget komplekst terroir i Alsace. Vinene er ofte blomsteragtige, fyldige og frugtrige med noter af honning og æbler.

I Alsace er 51 Grand Cru marker, mens resten er almindelig Alsace AOC.

Store vine er en refleksion af terroiret, siger Marc Rinaldi som står bag Domaine Kirrenbourg og har nogle af de bedste marker i området, bl.a. for foden af Schlossberg, Kientzheim. Hver parcel har sit helt særlige mikrogeografiske terroir med meget forskellige jordbund, og 2017 Riesling Roche Granitique, som er blevet kåret som en af de bedste Riesling i Alsace, bærer navn efter lige præcis dén jordbund, som dominerer hvor druerne dyrkes og som gør vinen så speciel. Men Domaine Kirrenbourg laver også Grand Cru vine, bl.a. Schlossberg, som var den første af de 51 Grand Cru marker, der opnåede den status tilbage i 1975.

Og som noget nyt har vi netop fået Domaine Kirrenbourg's anmelderroste Riesling Grand Cru Schlossberg hjem til sortimentet som årets store Riesling-nyhed.

Vi er stolte af at denne Riesling ikke blot fik en bragende god modtagelse, da vi for-lancerede den på de netop overståede Franske Vindage i Politikens Hus - men nu også er udvalgt til "Bedste Riesling Alsace vine Danmark 2019".

NYHED!
2016 Riesling Grand Cru Schlossberg, Domaine Kirrenbourg kr. 375,00 - køb
her
2016 Riesling Grand Cru Schlossberg, MAGNUM, Domaine Kirrenbourg, kr. 810,00 - køb
her

2017 Riesling d'Alsace, Granitique, Domaine Kirrenbourg, kr. 174,00 - køb her


Se alle Domaine Kirrenbourg's vine
her