Amerikansk Chardonnay

Oprettet d.

Amerikansk Chardonnay

I 1940'erne var der færre end 100 hektar beplantet med Chardonnay i USA.


Idag er der over 100.000 hektar! Og trods en bølge for nogle år siden med "Anything but Chardonnay" i USA, er vine på netop denne hvidvinsdrue nu igen den mest solgte i USA.

Californien, og underområderne Sonoma, Monterey og Napa, er de vindistrikter i USA, der tegner sig for den største Chardonnay produktion. Og selvom mange tror, at det er Napa, der har mest Chardonnay i regionen, er det faktisk Monterey, som har den absolut største produktion af Chardonnay.


Vingården Schug Carneros Estate Winery er en af de producenter i Californien, som er kendt over det meste af verden for deres amerikanske Chardonnay vine - i europæisk stil.

Vingården blev grundlagt af tyskeren Walter Schug, som i 1960'erne udvandrede til Californien i USA, hvor han etablerede sin egen vingård, og bl.a. tog vinstokkene med fra Tyskland. På grund af den megen sol, vand, morgentåge og vind i Carneros, er der helt perfekte betingelser for at få det absolut meste ud af europæiske druer som Chardonnay og Pinot Noir - og resultatet er nogle fadlagrede enkeltdruevine, der stadig har den europæiske elegance og sprødhed - tilsat amerikansk sol, fedme og frugtighed. 


2016 Chardonnay, Carneros, Schug Winery kr. 230,00 - køb her
Se alle Schug Carneros Estate Winery's vine
her