Chardonnay i Champagne

Oprettet d.

Chardonnay i Champagne

I Champagne i Frankrig opnår Chardonnay-druerne aldrig rigtig fuld modenhed.

Ikke fordi der ikke er sol nok, men fordi vestenvinden ofte holder temperaturerne nede. Chardonnay-baseret Champagne har derfor en anderledes flavour og frugt, end f.eks. den frugt, man finder i amerikansk Chardonnay, som er langt mere tropisk i udtrykket.

Normalt fremstilles 2/3 af en Champagne på blå druer, d.v.s. Pinot Noir eller Meunier, men i Blancs bruges der udelukkende Chardonnay-druer, deraf navnet Blanc de Blancs, som oversat fra fransk betyder "hvid på de hvide".


Hos det prestigefulde Champagnehus Ployez-Jacquemart i Ludes, har de deres egen flotte vintage Champagne Blanc de Blancs Extra Brut, lavet af premier og grand cru druer fra Oger, Ludes, Cramant og Cuis. 
Champagnen har lagret 6 år og er elegant med fine noter af ristet toast og ungdommelig frugt.

Huset har dog også et andet flagskib, nemlig 1999 Champagne Cuvée Liesse d'Harbonville, som er med på Champagneeksperten Richard Juhlin's liste over verdens 100 bedste champagner og også figurerer på vinmagasinet Gambero Rosso's liste over 50 bedste udvalgte champagner, hvoraf Ployez-Jacquemarts var blandt topscorerne med flotte 91 point.


De største champagne-markeder er USA, England, Japan, Tyskland og Italien.

 

Se alle Champagner fra Ployez-Jacquemart her