Moltes - meget mere end Alsace

Oprettet d.

Moltes - meget mere end Alsace

Moltès-vingården i hjertet af Pfaffenheim - syd for Colmar - kan føres tilbage til 1700-tallet, hvor domainet hurtigt blev et af omdrejningspunkterne for vinkulturen i Alsace.

Det var dog først i 1930, at der blev etableret en decideret ambitiøs vingård med internationalt potentiale og lyst til at forsyne ikke bare det franske marked, men det internationale marked, med prestigefulde egnstypiske Alsace-vine. 

Idag er det Mickaël Moltès, der står i spidsen for det succesfulde Alsace-hus og han har sat klimaspørgsmål på dagsordenen som sit individuelle præg på den historiske vingård.

For Mickaël Moltès tror på, at arbejdet for et bedre miljø ikke blot giver forbedringer ift. verdens klimaproblemer, men også giver mere ekspressive vine. Moltès går derfor ind for økologi og biodynamik i alle led i vinfremstilingen.

På Moltès' frodige marker med det fantastiske terroir, dyrker familien som de fleste andre vinbønder i Alsace de syv traditionelle Alsace-druer, bl.a. Riesling, Pinot Gris, Sylvaner, Pinot Blanc og Gewürtzraminer. Det er druer, der spænder vidt og giver mulighed for at lave både tørre vine og så mere eksotiske, krydrede vine som f.eks. Gewurtzraminer.

Men det er nok Riesling, som er den mest kendte og elskede, og også Moltès egen favorit. Ikke mindst fordi han kan lave meget rene Riesling vine med stor elegance og en spændende terroir-typicitet, samtidig med at vinen på en gang kan fremstå både enkel, ukompliceret og drikkevenlig - og yderst kompleks for dem, som går op i at fortolke en vin mere indgående.


Ifølge Moltès skal vin heller ikke være dyr. Selvfølgelig koster det at lave vine, især når alt laves manuelt. Men vin bør fremstilles til priser, så alle kan være med, mener Moltès, hvis ambition er at forsyne vindrikkere med masser af smag, godt håndværk og Alsace-oplevelser til fornuftige priser.

Se alle Moltès vine her