Alsace i fokus

Oprettet d.

Alsace i fokus

Tør Riesling er for mange synonymt med Alsace, men den franske vinregion på grænsen til Tyskland producerer også en række andre kendte hvidvine som Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurtzraminer, Sylvaner, Muscat og Crémant d'Alsace samt søde dessertvine som Vendanges Tardives og Grains Nobles.


Men blandt alle disse forskellige vintyper er det netop Riesling, som giver et perfekt billede af, hvad der gør Alsace-vinene så sublime: Det er deres specielle aroma, terroir og mineralitet kombineret med perfekt syre og flot tekstur. 

Alsace-vindistriktet kan deles op i Alsace AOC, som står for ca. 92% af produktionen af hvide vine og så Crémant d'Alsace AOC, der står for de mousserende vine (hvide og rosé) - samt Alsace Grand Cru AOC.

Der har været dyrket vin i Alsace siden romertiden. Klimaet i dette nord østlige hjørne af Frankrig er helt perfekt til vinproduktionen på grund af et tørt og solrigt klima med de mindste nedbørsmængder i Frankrig. Jordbunden består af en hel række forskellige typer, hvilket giver meget spændende vine, med et nærmest mikrogeografisk terroir-udtryk. Blandt de mange jordtyper kan nævnes granit, gnejs, skifer, sandsten og kalksten.

Alsace-vinene er kendt langt uden for Frankrigs grænser og vækker begejstring hos alle, der elsker en rigtig god Riesling eller anden ren, autentisk hvidvin uden tung fadlagring.

Dog har Alsace-vinene tidligere haft svært ved at trænge ind på det amerikanske marked, da regionens tyske druenavne betegnes som et markedsføringsmæssigt mareridt for visse engelsksprogede lande, hvilket har fået vinbloggere til at foreslå, at Alsace kom på datingsiden Tinder, så amerikanerne kunne få øjnene op for Frankrigs skønne Alsace vine...

 

Vidste du dét om Alsace?

  • Der er ideelle vilkår for hvidvinsproduktion
  • Modsat mange andre franske vine, skal der være 100% drueangivelse på etiketten
  • Crémant d'Alsace er en meget populær mousserende vin fra området, lavet på samme måde som Champagne
  • Strasbourg er hovedbyen i Alsace

   

Se alle vores vine fra Alsace her