Tid til en digestif?

Oprettet d.

Tid til en digestif?

Ifølge nyheds- og markedsdatabureauer som bl.a. Bloomberg er interessen for digestifs og søde dessertvine stærkt stigende og man regner med at tendensen fra USA breder sig til Europa indenfor nogle år.

I hvert fald hvis det står til en gruppe af indflydelsesrige sommelierer, der vil sætte fokus på udvalget af spændende dessertvine og digestifs.

I USA har det bl.a. allerede betydet en kraftig stigning i efterspørgslen på f.eks. Sherry og brændevin lavet på urter og man regner med, at det kun er begyndelsen, og at efterspørgslen kommer til at stige indenfor stort set alle former for digestifs, også i Europa.

En digestif - eller en "after-drink", som det også kaldes - er  typisk et lille glas stærk spiritus, man indtager efter et måltid. Fra gammel tid mente man, det kunne hjælpe på fordøjelsen efter en stor middag. Digestifs findes i mange forskellige varianter, og de har ofte højere alkohol - og er mindre søde - end f.eks. dessertvine. Typiske digestifs er Sherry, Rom, Brandy, Cognac, Calvados, Grappa og bl.a. brændevin lavet på bitre urter som f.eks. Fernet Branca.


Se alle vores digestifs her
Cognac - køb her
Grappa - køb her
Calvados - køb her