Troldmanden fra Gigondas

Oprettet d.

Troldmanden fra Gigondas
Troldmanden fra Gigondas

Hvordan får man succes med sin vinproduktion ganske få år efter, at man har etableret sig? Det er sikkert et kompliceret spørgsmål, mange nystartede vinproducenter stiller sig, men hos Adrien Roustan i Rhône er svaret meget enkelt: Det drejer sig om kærlighed og harmoni! De spændende vine kommer helt af sig selv, hvis man har en dybfølt kærlighed til sit produkt, nogle enestående druesorter, som man elsker og man er for stædig til at give op på vejen mod målet!

Adrien Roustan ejer ca. 20 hektar vinmarker i Rhône, heraf 4,5 hektar i Gigondas, hvor han dyrker Cinsault, Grenache og Syrah. Adrien er uddannet ønolog fra Beaune og efter at have arbejdet på nogle af de bedste vingårde i Bourgogne og USA tog han i 2010 for alvor fat på sit eget domaine og har siden lanceret en stribe fyldige, frugtige Rhône vine, som både spænder over en luksus Vin de France (Tire Bouchon) og så topvinene Vacqueyras og Gigondas, som hitter hos internationale vinanmeldere som Robert Parker og Jancis Robinson.

 

Gigondas ligger i den sydlige del af Rhône i Frankrig og er oprindeligt en village kommune, der i 1971 fik sin egen appellation. Hoveddruen er Grenache Noir og de øvrige tilladte vindruer er Cinsault, Mouvèdre og Syrah. Gigondas ligger for foden af klatreparadiset Dentelles du Montmirail og det 1.200 hektar store område byder på hele fire forskellige terroir-typer.


Gigondas sammenlignes ofte med regionens Châteneuf du Pape vine, og nogle af de bedste Gigondas vine kan også sagtens give de langt mere kendte (og ofte dyrere) Châteuneuf du Pape vine kamp til stregen. Dog er Gigondas ofte blødere og mere aromatisk end Châteauneuf du Pape vinene, hvilket skyldes det lidt køligere klima i Gigondas. De bedste Gigondas vine er frugtrige, alkoholstærke og fyldige uden at være tynget af tanniner og er et oplagt valg til vintermånedernes mange skønne retter, f.eks. julemad. 

 

2015 Gigondas 'bio' i kr. 215,00 - køb her
2016 Gigondas 'bio' kr. 215,00 - køb
her
Se alle d'Oureas vine 
her