4. DECEMBER 2018: Sylvaner, Alsace, Moltés

Oprettet d.

4. DECEMBER 2018: Sylvaner, Alsace, Moltés

Basunengle, trompeter og stjernedrys ser man måske ikke ligefrem.

Men skønt vindruen Sylvaner er forholdsvis ukendt, er det en fremragende hvidvin med mange facetter. Den dyrkes mest i Alsace i Frankrig og i Tyskland, hvor den også går under navnet ”Grüner Silvaner”. Det er en interessant drue, fordi den er forholdsvis neutral i smagen, hvilket enten kan være godt eller dårligt.

 

Har høstudbyttet ikke været tilstrækkeligt reduceret, kan den ende med at blive nærmest smagsløs. Men i de rigtige hænder og med et spændende terroir som i Pfaffenhem i Alsace, bliver det en herlig vin med god syre, og en uhyre ren og udtryksfuld smag af terroir, fordi der ikke er så meget andet til at forstyrre den i sig selv forholdsvis neutrale drue.

 

Nyd f.eks. Sylvaner d’Alsace til julefrokostbordets glæder, hvor druen passer godt til både skaldyr, salater, friske oste og charcuteri. Eller til forret jule- eller nytårsaften. Servér den omkring 8-10 grader. Bliver den for varm, mister den let sin friskhed. Og bliver den for kold, kan dens fine aromaer ikke folde sig ordentligt ud. 

 

Køb her